Dwie. Na razie w "wirtualnej tabeli" zdecydowanie na końcu sa drużyny z grupy B - ŁKS (0 zwycięstw) i Karkonosze Jelenia Góra (1 zwycięstwo). Dla przypomnienia - my mamy 4 zwycięstwa na koncie i jest duża szansa, ze wszystkie 4 będą się liczyły w drugiej fazie.rubakin pisze:A ile drużyn spada z ligi?
I liga koszykówki kobiet
Moderatorzy: Piotr WW, AvantGarde
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Re: I liga koszykówki kobiet
Dzięki za wyjaśnienia. Nie mnie, laikowi, oceniać ten regulamin. Taktyka tabelkowa taktyką, ale wierzę, że dziewczyny zagrają wszystkie mecze na maksa. Zresztą na K6 nie ma innej opcji 

To gra się w Gdańsku a w łodzi do której leci się z Warszawy już nie? Jak oni to podzielili?
Pionową kreskąelektryk pisze:To gra się w Gdańsku a w łodzi do której leci się z Warszawy już nie? Jak oni to podzielili?

-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
niestety, minimalna porażka w Gdynii (trzema punktami) po szaleńczym pościgu w czwartej kwarcie. 27 punktów Maja Maj, 22 punkty 11 zbiórek Paczka. Naprawdę niewiele brakowało.
Za to rezerwy wygrały z AZS PW.
Za to rezerwy wygrały z AZS PW.
Mecz na K6 jednak 20 grudnia o 17.00
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Tak, zmiana na prośbę Płocczan (wyjaśniam, zeby nie było plotek, że znów jakieś kłopoty z dostępem hali na K6). Dopiero dziś po południu udało sie dograć organizacyjnie tę zmianę, stąd dopiero teraz informacjarubakin pisze:Mecz na K6 jednak 20 grudnia o 17.00
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
znowu zmiana ech... mecz z Płockiem w sobotę jednak o 16, a nie o 17.
Wiem, że zmiana tak w ostatniej chwili to może byc komplikacja dla niektórych kibiców. Przepraszam i obiecuje zrobić co mogę by takie zmiany "last minute" w przyszłości sie nie powtarzały
Wiem, że zmiana tak w ostatniej chwili to może byc komplikacja dla niektórych kibiców. Przepraszam i obiecuje zrobić co mogę by takie zmiany "last minute" w przyszłości sie nie powtarzały
-
W szczególności że damski kosz to idealne miejsce na randkę z dziewczyną... która właśnie z racji zmiany terminu z niedzieli mi przepadła 

Dzięki za rzut profesorskim okiem
http://skkpolonia.pl/profesorskim-okiem-polowinki/

Avant nie ta to będzie następnaAvantGarde pisze:W szczególności że damski kosz to idealne miejsce na randkę z dziewczyną... która właśnie z racji zmiany terminu z niedzieli mi przepadła
-
No to będziesz miał dwie randki, nad czym tu płakać? 
W dziale "Kibice" nowa koszowa przyśpiewka.

W dziale "Kibice" nowa koszowa przyśpiewka.
Randka randką a potem jak to mawia moja żona "kontrola najwyższą formą zaufania'.
-
Ciężko mieć kontrolę nad takim typem jak ja 

Troszkę odbiegliśmy od tematu czysto koszykarskiego, więc może kończąc polecam sztukę "W obronie Jaskiniowca" niezależnie czy jest się koszykarką, kibicem, panną, kawalerem, żoną, mężem itd... . Nie dzieckiem bo spektakl dla dorosłych o relacjach damsko-męskich. Boki zrywać, a najlepsze że wszystko okazuje się prawdą.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
ale że co, że my jesteśmy jaskiniowcy? Czy nasze koszykarki?
Jaskiniowcem jest oczywiście facet. A jeśli Profesor nie widział jeszcze tej sztuki to polecam. W Teatrze Kamienica.Profesor Ciekawski pisze:ale że co, że my jesteśmy jaskiniowcy? Czy nasze koszykarki?
Dzisiaj mecz, moc pozytywnych wibracji, zastrzyk nadziei - starczy co najmniej na tydzień
Trochę pecha, trochę nerwówki, ale przemogliśmy! Piękny prezent 

Trudne i bardzo potrzebne zwycięstwo!
Kto nie był niech żałuje!
Kto nie był niech żałuje!
Kiedy teraz następny mecz?
7. stycznia z Dekorexem Pabianice http://skkpolonia.pl/terminarz-2/
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
po wczorajszej koljece klamka zapadła.
Z super fajnego meczu napisałem relację - pewnie pod wieczór Rafał wrzuci na stronę.
Natomiast obejrzałem dokładnie wyniki pozostałych meczów. Nie ma juz szans, piątka z naszej grupy, która gra w drugiej fazie gra z nami w rozgrywkach to Mon-Pol Płock, KKS Olsztyn, AZS UG, AZS UMCS II no i my. Nikt juz nie ma szans na przeskoczenie wyżej, jakie by nie były wyniki dalszych meczów Mon-Pol i KKS maja ujemny stosunek małych punktów z Dekorexem, więc żadne cuda nie pomogą. Z wyników, które liczą nam się dalej wygralismy 5/7 meczów (jesteśmy liderem w tej wirtualnej klasyfikacji naszej grupy!). Czeka nas jeszcze wyjazdowy mecz w Gdańsku - super byłoby wygrać!. No i mecz trochę o pietruchę z Dekorexem 7 stycznia na K6, ale fajnie byłoby wygrać tak dla poprawy morale w zespole i wśród kibiców. Będę śledził na bieząco kiedy będzie mozna podać rozkład meczów w II fazie i podam od razu jak sie coś wyjaśni. Ale na razie zgaduję, że pierwszy mecz drugiej fazy będzie u nas (na K6) 17 stycznia.
Z super fajnego meczu napisałem relację - pewnie pod wieczór Rafał wrzuci na stronę.
Natomiast obejrzałem dokładnie wyniki pozostałych meczów. Nie ma juz szans, piątka z naszej grupy, która gra w drugiej fazie gra z nami w rozgrywkach to Mon-Pol Płock, KKS Olsztyn, AZS UG, AZS UMCS II no i my. Nikt juz nie ma szans na przeskoczenie wyżej, jakie by nie były wyniki dalszych meczów Mon-Pol i KKS maja ujemny stosunek małych punktów z Dekorexem, więc żadne cuda nie pomogą. Z wyników, które liczą nam się dalej wygralismy 5/7 meczów (jesteśmy liderem w tej wirtualnej klasyfikacji naszej grupy!). Czeka nas jeszcze wyjazdowy mecz w Gdańsku - super byłoby wygrać!. No i mecz trochę o pietruchę z Dekorexem 7 stycznia na K6, ale fajnie byłoby wygrać tak dla poprawy morale w zespole i wśród kibiców. Będę śledził na bieząco kiedy będzie mozna podać rozkład meczów w II fazie i podam od razu jak sie coś wyjaśni. Ale na razie zgaduję, że pierwszy mecz drugiej fazy będzie u nas (na K6) 17 stycznia.
Wprawdzie Profesor wrzucił linka na fanpage na facebooku, ale pozwalam sobie zamieścić to także tutaj (jednak na fb zdecydowanie łatwiej coś przegapić) - relacja z meczu w wiadomościach sportowych TVP Warszawa (początek 2:42, po relacji z kosza relacja z gali MKS-u).
http://warszawa.tvp.pl/18152322/20122014
http://warszawa.tvp.pl/18152322/20122014
Złapali kosza Dominiki. Przyjemnie oglada się jej rzuty zwlaszcza, że zwykle skuteczne