PNA
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
PNA
Chyba już jutro, a napewno meczem Egipt - Libia zaczyna się chyba najciekawsza po ME piłkarska , kontynentalna impreza.
Afryka - dostawca tysięcy piłkarzy m.in. do Francji
od połowy lat 80 uważana za trzecią siłe na świecie.
Eliminacje do Weltmeisterschaft były zarazem eliminacjami do PNA.
Super firmy pozajmowały drugie m iejsca i teraz będą chciały udowodnić finalistom MS że jednak Nigeria, Kamerum to dwie najsilniejsze drużyny Czarnego Lądu
Ja po cichu liczę na mistrzostwo gospodarza Egiptu bo przecież ściany pomagają.
Niewiem czy np. Eto'o będzie grał , ale np. Mido gra.
Będzie na kogo popatrzeć.
Szkoda tylko że wszyscy grająących piłkarze są poza zasięgiem Polonii
Może ktoś wie czy zagra Ablade?
A może Ekwueme?
Afryka - dostawca tysięcy piłkarzy m.in. do Francji
od połowy lat 80 uważana za trzecią siłe na świecie.
Eliminacje do Weltmeisterschaft były zarazem eliminacjami do PNA.
Super firmy pozajmowały drugie m iejsca i teraz będą chciały udowodnić finalistom MS że jednak Nigeria, Kamerum to dwie najsilniejsze drużyny Czarnego Lądu
Ja po cichu liczę na mistrzostwo gospodarza Egiptu bo przecież ściany pomagają.
Niewiem czy np. Eto'o będzie grał , ale np. Mido gra.
Będzie na kogo popatrzeć.
Szkoda tylko że wszyscy grająących piłkarze są poza zasięgiem Polonii
Może ktoś wie czy zagra Ablade?
A może Ekwueme?
-
Dzisiaj już dużo w temacie PNA,
Eto'o - gra ale np. Essien nie -jest ponoć kontuzjowany - ha ha ha
Faworytem publiki jest Kamerun 33% -z tłumu, przed Wybrzeżem Kości Słoniowej - 28%, i Nigerią 10%.
Mój faworyt Egipt jest czwarty 6%.
http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3113536.html
Całość pokazuje Eurosport i Eurosport 2.
Eto'o - gra ale np. Essien nie -jest ponoć kontuzjowany - ha ha ha
Faworytem publiki jest Kamerun 33% -z tłumu, przed Wybrzeżem Kości Słoniowej - 28%, i Nigerią 10%.
Mój faworyt Egipt jest czwarty 6%.
http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3113536.html
Całość pokazuje Eurosport i Eurosport 2.
Ja liczę że Eurosport zrobi tak jak ostatnio i postawi na rdzennych komentatorów!
Bardzo lubię PNA - czasami przyjemnie patrzy się na ten nieskalany myślą taktyczną futbol takich ekip jak np Zimbabwe, chociaż odkąd importuje się trenerów z Europy urok mija.
Bardzo lubię PNA - czasami przyjemnie patrzy się na ten nieskalany myślą taktyczną futbol takich ekip jak np Zimbabwe, chociaż odkąd importuje się trenerów z Europy urok mija.
Ostatnio zmieniony pt sty 20, 2006 16:24 przez Jersy, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja co do nieskażonej myślą technicznną drużyny dokładam Rwandę z przed dwóch lat.Jersy pisze:Ja liczę że Eurosport zrobi tak jak ostatnio i postawi na rdzennych komentatorów!
Bardzo lubię PNA - czasami przyjemnie patrzy się na ten nieskalany myślą taktyczną futbol takich ekipa jak np Zimbabwe, chociaż odkąd importuje się trenerów z Europy urok mija.
Tunezja, Tunezja i jeszcze raz Tunezja.
o ile kraj ten nie istnieje w rozgrywkach międzykontynetalnych
to w Afryce, ten dobrze współgrający ze sobą team, o niezłym pojęciu taktycznym, z dobrym realizowaniem założeń przedmeczowych (nie mają miejsca jakieś pietki, kiwki, nozyce i inne barokowe ozdobniki)
mają kapitalnego francuskiego trenera
są drużyną turniejową
no i maja świetnego Trabelsiego z Ajaksu,w pomocy gra gościu z Rangersu razem z kapitalnym Buzazim a z przodu jest gościu z Brazylii czyli Santos
zagrozić im mogą moim zdaniem marokańczycy którzy maja też świetnego obrońcę Najbeta chyba liga angielska
świetnie prezentuje się też wysoki obrońca grający w Santander chyba jaime no i w ataku ten chłopak z Bordo co to załatwił Grodzisk.
Maroko podobnie jak Tunezja jest poukładane po europejsku, ale jakoś bardziej wierzę w Tunezję
klimat też im będzie pasowałten piłkarz z Rangersu to Naumuszi(nie)
Dzisiaj widziałem mecz Nigeria - Ghana no cóż z wielkiej chmury mały deszczyk
prawdziwe mecze będą dopiero w III kolejce a potem już w rundach pucharowych.
Mój finał Tunezja - Maroko
o ile kraj ten nie istnieje w rozgrywkach międzykontynetalnych
to w Afryce, ten dobrze współgrający ze sobą team, o niezłym pojęciu taktycznym, z dobrym realizowaniem założeń przedmeczowych (nie mają miejsca jakieś pietki, kiwki, nozyce i inne barokowe ozdobniki)
mają kapitalnego francuskiego trenera
są drużyną turniejową
no i maja świetnego Trabelsiego z Ajaksu,w pomocy gra gościu z Rangersu razem z kapitalnym Buzazim a z przodu jest gościu z Brazylii czyli Santos
zagrozić im mogą moim zdaniem marokańczycy którzy maja też świetnego obrońcę Najbeta chyba liga angielska
świetnie prezentuje się też wysoki obrońca grający w Santander chyba jaime no i w ataku ten chłopak z Bordo co to załatwił Grodzisk.
Maroko podobnie jak Tunezja jest poukładane po europejsku, ale jakoś bardziej wierzę w Tunezję
klimat też im będzie pasowałten piłkarz z Rangersu to Naumuszi(nie)
Dzisiaj widziałem mecz Nigeria - Ghana no cóż z wielkiej chmury mały deszczyk
prawdziwe mecze będą dopiero w III kolejce a potem już w rundach pucharowych.
Mój finał Tunezja - Maroko
Ja tam nigdy nie lubiłem Tunezji, grają zbyt dobry taktycznie futbol. Ja oglądając PNA oczekuję właśnie tych "barokowych ozdobników", zupełnej samowoli w obronie (jaką prezentowała Zambia) i kiksów bramkarzy (tu jeden jest lepszy od drugiego).
Co do pierwszych meczów to Tunezja i Egipt nie zagrały nic ciekawego ale mieli bardzo łatwych przeciwników. A co to zrobili Boumnijel z Trabelsim nie wróży im wielkich sukcesów. Szkoda tylko że w Libii nie gra młody Kaddafi, zawsze byłem ciekawy jak bardzo jest beznadziejny...
Widać ogromną motywację u tych, którzy nie jadą na mistrzostwa - Nigeria ma słabszy team niż zawsze ale ograła mocną Ghanę, Kamerun ma stosunkowo dobrą obronę jak na Afrykę, Senegalu nie widziałem ale odniósł łatwe zwycięstwo, Maroko z kolei w pierwszym meczu zupełnie mnie nie przekonało.
Bardzo łatwo wygrało też Kongo z finalistą Togo, a LuaLua pokazał naprawdę spore umiejętnościm, jak dla mnie mogą być w tej edycji PNA czarnym koniem. Budzi respekt też zwycięstwo niedocenianej Gwinei nad RPA.
Ja typuję finał: Kamerun - Egipt
Bardzo duży plus dla Eurosportu za komentatorów, poza Basałajem na razie wszyscy są świetni.
Co do pierwszych meczów to Tunezja i Egipt nie zagrały nic ciekawego ale mieli bardzo łatwych przeciwników. A co to zrobili Boumnijel z Trabelsim nie wróży im wielkich sukcesów. Szkoda tylko że w Libii nie gra młody Kaddafi, zawsze byłem ciekawy jak bardzo jest beznadziejny...
Widać ogromną motywację u tych, którzy nie jadą na mistrzostwa - Nigeria ma słabszy team niż zawsze ale ograła mocną Ghanę, Kamerun ma stosunkowo dobrą obronę jak na Afrykę, Senegalu nie widziałem ale odniósł łatwe zwycięstwo, Maroko z kolei w pierwszym meczu zupełnie mnie nie przekonało.
Bardzo łatwo wygrało też Kongo z finalistą Togo, a LuaLua pokazał naprawdę spore umiejętnościm, jak dla mnie mogą być w tej edycji PNA czarnym koniem. Budzi respekt też zwycięstwo niedocenianej Gwinei nad RPA.
Ja typuję finał: Kamerun - Egipt
Bardzo duży plus dla Eurosportu za komentatorów, poza Basałajem na razie wszyscy są świetni.
Większość drużyn ma pełno problemów
defensywa leży i kwiczy
i to nie chodzi o obrońców ale zwłaszcza o pomocników,
stałe fragmenty zwłaszcza rzuty rożne bite są jak w polskiej czwartej lidze, pułapki offsidowe raczej przypadkowe
ale fajnie się ogląda np. wczoraj Maroko - Egipt
WKSł mi się nie podobało 100 % nonszalancji,tak że zacząłem trzymać kciuki za zielonych z Trypolisu
a np. taki Drogba wczoraj jak WKSł nie szło z LIbią grał bardzo nie fair faulował szarpał rywali jedno z jego wejść powinno zakończyć się czerwoną kartką
moim faworytem jest Tunezja
Maroko,Egipt,Senegal
defensywa leży i kwiczy
i to nie chodzi o obrońców ale zwłaszcza o pomocników,
stałe fragmenty zwłaszcza rzuty rożne bite są jak w polskiej czwartej lidze, pułapki offsidowe raczej przypadkowe
ale fajnie się ogląda np. wczoraj Maroko - Egipt
WKSł mi się nie podobało 100 % nonszalancji,tak że zacząłem trzymać kciuki za zielonych z Trypolisu
a np. taki Drogba wczoraj jak WKSł nie szło z LIbią grał bardzo nie fair faulował szarpał rywali jedno z jego wejść powinno zakończyć się czerwoną kartką
moim faworytem jest Tunezja
Maroko,Egipt,Senegal
pomimo porażki z Kamerunem podobała mi się gra DR Kongo , Egipcjanie mogą mieć kłopot, zauważyłem że gdy Egipt trafia na ruchliwą i grającą krótką piłką drużynę -Maroko- to ma problemy.Pokazuje wtedy że jest drużyną kłotliwą, szukającą winnych swych niepowodzeń poza boiskiem.
Zespół Egiptu jest takim piłkarskim narcyzem.
Tak samo uważam że Kamerun załatwi Cote Ivorre bo mimo że Henri Michel to niezły cwaniak ale oszczędzanie najlepszych zawodników bardzo źle wpływa na grę drużyny.Juz w drugim meczu zdjął Drogbę w 65 minucie ( kto uwierzy w kontuzję) a w meczu z Egiptem wstawił rezerwowych.tak się w turniejach nie robi to zbyt wyrafinowane zagranie taktyczne.JUż w efekcie tego Cote Ivore gra zKamerunem zamist łatwiejszego DR Kongo.Ale chyba przedewszystkim ta przerwa w grze nie przyniesie korzyści Wybrzeżu.
Jurto mój faworyt zagra mecz szkoleniowy z Gwineą i zaostrzy korki na ćwierćfinał z Senegalem.
Zespół Egiptu jest takim piłkarskim narcyzem.
Tak samo uważam że Kamerun załatwi Cote Ivorre bo mimo że Henri Michel to niezły cwaniak ale oszczędzanie najlepszych zawodników bardzo źle wpływa na grę drużyny.Juz w drugim meczu zdjął Drogbę w 65 minucie ( kto uwierzy w kontuzję) a w meczu z Egiptem wstawił rezerwowych.tak się w turniejach nie robi to zbyt wyrafinowane zagranie taktyczne.JUż w efekcie tego Cote Ivore gra zKamerunem zamist łatwiejszego DR Kongo.Ale chyba przedewszystkim ta przerwa w grze nie przyniesie korzyści Wybrzeżu.
Jurto mój faworyt zagra mecz szkoleniowy z Gwineą i zaostrzy korki na ćwierćfinał z Senegalem.
Faktycznie baty aż przykro patrzeć.Jersy pisze:No to właśnie Gwinea szkoli Tunezję, pokazując futbol, którego wszyscy po PNA oczekują: radosny, techniczny choć niepozbawiony taktycznych mankamentów. Oby zaszli jak najdalej.4Robert pisze:Jurto mój faworyt zagra mecz szkoleniowy z Gwineą i zaostrzy korki na ćwierćfinał z Senegalem.
Turniej ma to do siebie że można rozegrać słabszy mecz.
Egipt narcyz?
hehehe
A Wybrzeże to Słonie a Tunezja Klatwa Hanibala.
Egipt gra super piłeczkę.Jest bezsprzecznym faworytem.
Ladnie pokazał się jeszcze Kamerun.
Nigeria jak zwykle himeryczna, WKSł bez obrony, Kongo bez pieniędzy,Gwinea i tak już odniosła sukces.
Tam na poważnie to jeszcze można poza Egiptem i CMR pomyśleć o Senegalu.
A wychwalana Tunezja nie podniesie się po trzech bańkach - bez szans.
Szkoda że nasza repa nie wylosowała Angoli albo Togo to są dopiero reprezentacje.Jak Hutnik Warszawa.
hehehe
A Wybrzeże to Słonie a Tunezja Klatwa Hanibala.
Egipt gra super piłeczkę.Jest bezsprzecznym faworytem.
Ladnie pokazał się jeszcze Kamerun.
Nigeria jak zwykle himeryczna, WKSł bez obrony, Kongo bez pieniędzy,Gwinea i tak już odniosła sukces.
Tam na poważnie to jeszcze można poza Egiptem i CMR pomyśleć o Senegalu.
A wychwalana Tunezja nie podniesie się po trzech bańkach - bez szans.
Szkoda że nasza repa nie wylosowała Angoli albo Togo to są dopiero reprezentacje.Jak Hutnik Warszawa.
Myślą techniczną? Czyżby ich trenerem był p. Gmoch - inżynier z Politechniki??norweg pisze:Ja co do nieskażonej myślą technicznną drużyny dokładam Rwandę z przed dwóch lat.Jersy pisze:Ja liczę że Eurosport zrobi tak jak ostatnio i postawi na rdzennych komentatorów!
Bardzo lubię PNA - czasami przyjemnie patrzy się na ten nieskalany myślą taktyczną futbol takich ekipa jak np Zimbabwe, chociaż odkąd importuje się trenerów z Europy urok mija.

skończyłem własnie oglądać nagrane mecze Tunezja-Nigeria i Egipt-Kongo.
No cóż gdyby ten cały Benahura strzelił tę setkę w 83 minucie toby...
Nigeria była lepsza, grała z jakąś taką radością,grali szybciej, pomysłowo,lepsi byli 1 na 1.
Szkoda że odpadł Kamerun bo oni mogli pograć z NIgerią jak równy z równym.
w półfinale Nigeria gra z WKSł a Egipt z Senegalem
wydaje mi się że w finale będzie mecz Gospodarza i Nigerii.
K***a ale strzelenie z rzędu 22 karniaków robi wrażenie, niewiem czy coś takiego miało wcześniej już miejsce, na takim poziomie rozgrywek nie pamiętam, zawsze znalażł się jakiś Zico co to przestrzelił
A propos tego meczu ile wzrostu i wagi ma ten Drogba bo Eto'o wyglądał przy nim jak 3 kategorie wagowe niżej.
No cóż gdyby ten cały Benahura strzelił tę setkę w 83 minucie toby...
Nigeria była lepsza, grała z jakąś taką radością,grali szybciej, pomysłowo,lepsi byli 1 na 1.
Szkoda że odpadł Kamerun bo oni mogli pograć z NIgerią jak równy z równym.
w półfinale Nigeria gra z WKSł a Egipt z Senegalem
wydaje mi się że w finale będzie mecz Gospodarza i Nigerii.
K***a ale strzelenie z rzędu 22 karniaków robi wrażenie, niewiem czy coś takiego miało wcześniej już miejsce, na takim poziomie rozgrywek nie pamiętam, zawsze znalażł się jakiś Zico co to przestrzelił
A propos tego meczu ile wzrostu i wagi ma ten Drogba bo Eto'o wyglądał przy nim jak 3 kategorie wagowe niżej.
Te 23 strzelone karne to raczej fenomen afrykański, obaj bramkarze nie mieli zupełnie koncepcji ich obrony. Niby mówi się że nie ma karnych obronionych, są tylko źle strzelone ale zapewniam że byle Kieszek czy Gubiec by wyjęli co najmniej 4-5 z tych strzałów. Dobrym przykładem było to jak strzelali sobie bramkarze, lekko, po ziemi ale i tak wpadało. Miałem przeczucie że karne skończą się jak ktoś nie trafi w bramkę ale nie podejrzewałem że będzie to akurat Eto'o.
Zobaczymy co będzie w półfinałach, oba będą bardzo wyrównane, ja stawiam na finał Nigeria-Senegal.
Zobaczymy co będzie w półfinałach, oba będą bardzo wyrównane, ja stawiam na finał Nigeria-Senegal.
Ponieważ wygra Egipt sugeruję te dwie dyszki przetrzymać do marca o obstawić niespodziewane zwycięstwo Polonii w Lubinie.Masoh pisze:W finale stawiam na WKS.Bedzie dobry kurs postawie 20zł i bedzie wporzo.Jak gralii z Nigerią było na nich 2.60 i wygrałem 46.80 zł. Teraz jak graja z gospodarzem kurs pewnie na nich bedzie 4 albo lepiej.Mnie to cieszy.
Egipt trener musi czuć siłę drużyny skoro bez sentymentu wydymił ze składu Mido.
Jeden Drogba pucharu nie zdobędzie, a jak go egipcjanie przykryją to tylko faule mu pozostaną.
Egipt - WKS 3:1
-
Obrońcy Egiptu są cieniutcy, szczególnie środkowi, Drogba a przede wszystkim obaj Kone powinni ich wkręcać niemiłosiernie w ziemię. WKS natomiast w meczach przeciwko lepszym napastnikom niż Hossam Hassan, Motaeb czy Zaki broniło świetnie. Brakuje im zgrania ale wszyscy są bardzo szybcy i zwrotni. Nawet pomimo posiadania w składzie beznadziejnego bramkarza w fazie pucharowej stracili dotychczas tylko 1 bramkę. Jeżeli wytrzymają presję i sędzia się nie wmiesza za bardzo w przebieg meczu to pojadą Egipt.4Robert pisze:Jeden Drogba pucharu nie zdobędzie, a jak go egipcjanie przykryją to tylko faule mu pozostaną.
Egipt - WKS 3:1